Πρώτο τεστ θετικό για τον Ολυμπιακό, με πολλές αλλαγές, αλλά ΚΥΡΙΩΣ με αρκετό Ελληνικό στοιχείο.

Οι αποδόσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά καλές και μας φέρνουν στις μνήμες μας, εποχές… Μπέντο. Πρέπει δε ο Μάρτινς να μην πέσει στην παγίδα των προκατόχων του και να αξιοποιήσει σωστά το υλικό που διαθέτει.

Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας έδειξε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να δώσουν στον Ολυμπιακό αυτό που του λείπει. Και ποιο είναι αυτό;;; Η ταυτότητα του…

Η.. ταυτότητα χάθηκε την μετά – Μπέντο εποχή…

Θυμόμαστε πριν λίγα χρόνια, όταν ο Πάουλο Μπέντο στήριξε την ομάδα πάνω σε νεαρά ταλέντα, ότι η ομάδα βρισκόταν μέσα στους 3 στόχους της (πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη). Όταν ο Πορτογάλος αποχώρησε και μάλιστα όπως όλοι έλεγαν ως αποτυχημένος, εγώ είδα κάτι που ελάχιστοι παρατήρησαν.

Όταν τα… βαριά ονόματα επέστρεψαν στην ενδεκάδα, η ομάδα άρχισε να υποχωρεί σε πολλούς τομείς. Κακές πάσες, κακά τελειώματα, ακόμη και τραγικά αμυντικά λάθη.

Εν’ολίγης ο Πορτογάλος στήριξε τον Ολυμπιακό στις ρίζες του… στις ακαδημίες του… Το ρίσκαρε, πάλεψε, αλλά δικαιώθηκε. Με μια νεανική ομάδα είχε την ταχύτητα που ήθελε, είχε την αντοχή και τόλμησε αυτό που κανείς δεν έκανε.

Ποιο το χρέος του Μάρτινς…

Όπως είδαμε και στο χθεσινό φιλικό, ο Μάρτινς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και τον δικαίωσαν.

Ολυμπιακός α’ μέρος: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Νικολής, Βούκοβιτς, Ένγκελς, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μανθάτης, Βρουσάι, Μάνο

Ολυμπιακός β’ μέρος: Γιαννιώτης, Σάλιακας, Ρομαό, Νικολάου, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Καμαρά, Βέργος, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Γκερέρο

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Πορτογάλος είναι να έχει μια ισορροπία στις επιλογές του, για να μην φτάσει ξανά ο Ολυμπιακός να ζει εποχές Μπέντο, όπου η ξαφνική μη χρησιμοποίηση παικτών από την Ακαδημία, οδήγησε την ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα.

Όσο και κανείς να μην το αντιλαμβάνεται, ένα πρωτάθλημα… ένα κύπελλο… δεν αποδεικνύουν κάτι. Το κακό ποδόσφαιρο της ομάδας τα τελευταία χρόνια επισκιάζεται με ένα πρωτάθλημα και έπρεπε η ΑΕΚ να στεφθεί πρωταθλήτρια (άξια πάντα!) για να καταλάβουν ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ το τι συμβαίνει.

Οπότε ας αναρωτηθούμε όλοι το τι είναι αυτό που θέλουμε ή μάλλον το πως θέλουμε να είναι ο Ολυμπιακός!

Σωτήρης Μήλιος